FAQ Veelgestelde vragen

Hoe worden de oogpleisters correct aangebracht?
Waarop moet worden gelet bij het aanbrengen van de oogpleisters?

Voor een goede hechting van de oogpleister moet de huid rondom het oog droog en zo schoon mogelijk zijn. Neem de ORTOPAD®-oogpleister uit de verpakking en verwijder de beschermfolie. Laat uw kind beide ogen een beetje sluiten, zodat de gezichtsspieren ontspannen zijn en er geen rimpels rond het oog ontstaan. Plaats de pleister op het oog zodat de smalle kant naar de neus wijst. De beide knipjes bij de neusbrug zorgen voor een perfecte pasvorm. Zorg ervoor dat noch de pleister, noch de huid gespannen is. Als dit zo is, activeer dan de lijm door zachte druk uit te oefenen, waarbij u als het ware de oogpleister op het oog van uw kind modelleert.

Wat is de beste manier om de oogpleister te verwijderen?

Dankzij de HOTMELT-lijm die in ORTOPAD®-oogpleisters wordt gebruikt, kunnen deze relatief eenvoudig worden verwijderd. De gemakkelijkste manier om dit te doen is om de pleister aan de smalle kant aan de zijkant van de neus vast te pakken. Verwijder de pleister voorzichtig onder een zo vlak mogelijke hoek, waarbij u de huid met uw vingers een beetje rekt. Zorg er bij het verwijderen van de pleister voor dat zowel de huid als de pleister volledig droog is. Dan kan de ORTOPAD®-oogpleister heel eenvoudig worden verwijderd.

Hoe lang moet mijn kind de oogpleister dragen?
Wanneer zijn de eerste behandelsuccessen te zien?

Zowel de draagintervallen als de duur van de therapie zijn zeer individueel en moeten door een constante controle worden aangepast aan de actuele visuele ontwikkeling. Wanneer welk succes wordt bereikt, hangt enerzijds af van de mate van visuele beperking en anderzijds van de individuele ontwikkeling van elk kind. Dit gebeurt door de oogarts en de orthoptist in het kader van therapie- en controleonderzoeken.

Hoe kan ik mijn kind motiveren om de oogpleister te dragen?

Er zijn vele mogelijkheden. Neem een kijkje op onze "Leuke spelletjes"-pagina.

Waar kan ik oefeningen vinden om mijn kind te helpen?

We hebben hier een aantal tips en trucs en materiaal voor het downloaden samengesteld.

Waar kan ik de ORTOPAD®-motivatieposters krijgen?

Hier bij ons. Schrijf ons of gebruik ons handige bestelformulier.

Kan een oogpleister meermaals gebruikt worden?

Nee. Enerzijds mogen de pleisters om hygiënische redenen slechts één keer worden gebruikt. Anderzijds is onze speciale oogpleisterlijm zo samengesteld dat hij de hele gebruiksduur goed houdt, maar achteraf ook gemakkelijk kan worden verwijderd. Bij hergebruik zou de oogpleister dus minder goed kunnen kleven.

Wat wordt verstaan onder strabisme?

Strabisme is de Latijnse term voor scheelzien. Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina.

Wat betekent het om gezichtszwakte te hebben?

Over dit onderwerp is meer informatie te vinden op deze pagina.

Wat is amblyopie?

Amblyopie is de medische term voor functionele gezichtszwakte. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op deze pagina.

Wat betekenen oogocclusie en occlusietherapie?

Met occlusie wordt ‘afdekken’ bedoeld. Dit uitgebreide onderwerp wordt uitvoerig toegelicht op deze pagina.

Wenst u advies?

Collega's bewerking van de opdracht
Advies oogpleisters 

Tel.: +49 5207 991688 - 31
info@ortopad․nl

Door uw gegevens in te voeren en op te sturen verklaart u dat u ermee instemt dat we uw gegevens in ontvangst nemen, tijdelijk opslaan en beoordelen om uw vraag en eventuele verdere vragen te kunnen beantwoorden. Deze instemming kunt u op elk moment intrekken (herroepingsrecht). Aanvullende informatie vindt u op onze pagina Gegevensbescherming. Via de link wordt een nieuw venster geopend.

* Verplichte informatie